Sikta Mot Stjärnorna

Sikta Mot Stjärnorna

Högt i din himmel och ditt du vill nå


Sikta Mot Stjärnorna var en ursprungsidé ifrån Nederländerna, och var ett TV-program som gick ut på att amatörer skulle uppträdda som kända artister och likna dem i både utseende och sång. Detta fick en svensk upplaga på TV och gick emellan åren 1994 - 2002. Ted hade sedan 5 års åldern haft detta som sitt största intresse och stod flera timmar framför tvn och härmade sina idoler. Efter cirka 20 år valde Ted att göra en reportage serie där han går tillbaka till sin barndom för att återuppliva det gamla programmet. Genom MTVs arkiv och deltagarnas/egna inspelningar fick Ted tag på alla 71 omgångar. Totalt träffade Ted cirka 90 personer av deltagarna som är cirka 1/3 av alla medverkanden i programmet. Detta var material som användes flitigt under reportaget


Vinjett Sikta Mot Stjärnorna reportageserie

2019

Camilla Dahlin & Katja Nord,

Stockholm

2019


Camilla & Katja har i många år sjungit i ABBA tributebandet Waterloo. I Sikta Mot Stjärnorna medverkade de 1999

med låten Mamma Mia. 

Pearl Jarl,

Malmö

2019


Pearl Jarl har idag ett eget musikbolag och åker runt och sjunger på olika event och spelningar.

I Sikta Mot Stjärnorna 1994 tog hon hem en andra plats då hon gestaltade Cher.

Thèrèse Andersson,

Stockholm

2019


Thérèse Andersson har i många år efter sitt deltagande i Sikta Mot Stjärnorna varit aktiv sångare, musikalartist och skådespelare. Hon har deltagit i Melodifestivalen 3 gånger både som soloartist och i grupp. I Sikta Mot Stjärnorna 1996 gjorde hon Sheena Easton.

Lars Åke "Babsan" Wilhelmsson,

Stockholm

2019


Sedan 90 talet har Lars Åke varit ett välkänt namn i Sverige som dragshowartisten Babsan. Under tre år av Sikta Mot Stjärnorna var han tillsammans med Lasse Anrell en av jurymedlemmarna som skulle bedöma artisterna. 

Copyright © All Rights Reserved